Buigwerk

Cetec buigt uw profiel volgens de door u opgegeven afmetingen, toegeleverde mal of CAD- tekening. Ook voor technisch moeilijk uitvoerbare buigingen proberen wij u zoveel mogelijk tegemoet te komen. Eventueel staan wij u bij met advies of zullen we, indien nodig, een alternatief voorstellen.
Om zo goed mogelijk te voldoen aan uw vraag beschikken we over een groot gamma van speciaal ontworpen matrijzen. Zo hebben wij matrijzen voor de profielen van o.a. Reynaers, Sapa, Aliplast, Blyweert, Schuco, en Van Beveren. Dit is slechts een greep uit de vele systemen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen indien uw profiel niet vermeld staat.
Bovendien bestaat de mogelijkheid om een door u ontworpen profielsysteem te volgen. In dat geval worden voor uw profielen de nodige matrijzen ontwikkeld.

Monteren

95% van onze klanten vragen ons om hun gebogen profielen te verwerken tot een halffabricaat raam. Uw bestelling wordt dan als geheel gemonteerd volgens de opgegeven maten en specificaties.
De profielen worden op maat verzaagd en de verbindingen worden Tig gelast. Eventuele stijlen worden geplaatst. De lasnaden worden afgevlakt en vervolgens wordt het volledige raam gepolierd. Overgangen tussen de gebogen en rechte profielen worden onzichtbaar weggewerkt. Het afwerkingsniveau van het gebogen raam wordt hierdoor ontegensprekelijk hoger. Bijkomend voordeel is dat de kaders maatvast zijn. Kaders en vleugels passen perfect in elkaar. Er rest u uitsluitend de ramen met eventuele vleugels te voorzien van beslag en dichtingen.
Ook hier staan wij u bij met de nodige raad. Indien nodig worden de bestelde ramen in schaal uitgetekend en u ter goedkeuring voorgelegd.

Lakken

De klant heeft keuze uit:

  • een onbehandelde afwerking (brut)
  • een gelakte uitvoering

Cetec werkt samen met enkele lakkerijen die over de nodige ervaring beschikken in het poederlakken van gebogen onderdelen en ramen. Het lakken van gebogen ramen kent enkele zeer specifieke moeilijkheden. Om u een degelijk product te kunnen aanbieden stellen wij aan onze lakker hoge kwaliteitseisen.
Standaard worden onze opdrachten gelakt met een Dupont- of Tiger-poeder, dit altijd met opgave van het poedernummer. Hierdoor kunnen wij een eindproduct aanbieden dat niet afwijkt van de gewenste kleur.
Om beschadigingen tijdens het vervoer van en naar de lakkerij te voorkomen, worden alle transporten uitgevoerd door onze eigen dienst. Dankzij deze constante inspanning kunnen wij onze klanten een degelijke lakkwaliteit bieden voor een aanvaardbare prijs. Dit kan zowel voor standaard RAL-kleuren (blinkend, mat, structuur) als voor bi-color uitvoeringen.

Plaatsen van beslag

Sommige klanten geven de voorkeur aan een volledig afgewerkt en functioneel werkend gebogen raam.
In zulke gevallen worden de door ons geselecteerde profielen gebogen. De kaders worden gelast, het geheel wordt gelakt, gemonteerd en voorzien van aangepast beslag en dichtingen. Waar nodig worden bevestigingspunten en andere onderdelen voorzien van extra versterkingen. Ook hier gaan we niet over één nacht ijs. Wij zullen steeds kiezen voor kwaliteitsbeslag waarvan we zeker weten dat een goede werking op onze gebogen elementen verzekerd is. Een toepassing die hiervoor in het bijzonder in aanmerking komt, zijn gebogen deuren.

Wentelraam

Ons cirkelvormig tuimelraam is een representatief staaltje van ons technisch kunnen. Dit raam wordt u steeds volledig afgewerkt aangeboden.
De door ons geselecteerde profielen worden gebogen, kader en vleugel worden gelast, aanslagwisselaars worden positief en negatief ingezaagd. Het geheel wordt gelakt, gemonteerd en voorzien van aangepast beslag en dichtingen.
Wij hebben gekozen voor een opbouw met 3 profielen: kader, aanslagwisselaar en vleugel. Hierdoor is, in tegenstelling tot andere uitvoeringen, de sluiting van ons raam niet afhankelijk van grote en kwetsbare neopreen-dichtingen. Onze uitvoering is complexer maar geeft een kwalitatief beter en bedrijfszeker resultaat.
Wij kiezen voor kwaliteitsbeslag, eenvoudig maar door zijn eenvoud een gegarandeerd goede werking verzekerend. Alle ophang- en bevestigingspunten worden voorzien van versterkingen. Wij leveren u een raam van hoogstaande kwaliteit gaande van 66 tot 250cm diameter.

Aluminium dorpels

Onze aluminium dorpels kunnen worden gebruikt voor aluminium, houten of PVC ramen, gebogen of voorzien van centervulling.

De dorpel kan worden gefabriceerd in diverse uitvoeringen, ½ cirkel of cirkel, segmentboog, ½ ovaal enz.

Er zijn drie gangbare profielen:

  • L profiel: de dorpel wordt onder het raam geschoven.
  • U profiel: de dorpel wordt in de dagopening ingeklemd.
  • Z profiel: de meest gangbare uitvoering, de dorpel wordt tegen het raam bevestigd.

Enkele opties:

  • Onderliggende spuwer: evacuatie van het resterende water; een economische oplossing.
  • Ingewerkte spuwer: evacuatie van het water via een, in het profiel, ingewerkt afwateringsgootje.
  • Aangelaste kopschotjes: eindstukken aan ½ cirkel dorpels, meestal gevraagd wanneer er bezettingswerken worden voorzien aan de gevel.

Ook kleine bestellingen of afwijkende vormen worden met de grootste zorg verwerkt.
Indien u vragen heeft of bijkomende inlichtingen wenst, aarzel dan niet ons te contacteren.